5 leuke tips om meer bewegen op het kantoor

  • Het begint al bij de ochtend. Hoe kies jij ervoor om naar je werk te gaan? Doe je dit liever met het openbaar vervoer of de auto? Of kies je er liever voor om je dag te beginnen met wat goede beweging en stap je op de fiets, gebruik je de benenwagen of eventueel een skateboard?

  • Schaf een stappenteller aan. Je zult het zien; wanneer je een stappenteller om hebt ben je toch meer geneigd nog even een grotere afstand af te leggen naar de koffiemachine of om een rond getal op je schermpje te krijgen met wat extra stappen. Let op: Het dragen van dit accessoire kan ook schrikbarend zijn!

  • Wist je dat je niet alleen in de gym een workout kan volgen, maar ook achter je computer bureau zelf? Wat dacht je ervan herhaaldelijk je billen aan te spannen en los te laten, gewoon terwijl je aan het tikken bent? Of jezelf een aantal keren op te drukken op het kussen vanuit je bureaustoel? Een workout doen op je werk verbetert ook nog eens je houding!

  • Ook is er veel kantoormeubilair die het bewegen op het kantoor stimuleert. Zo bestaat er onder andere een sta bureau voor jouw computer dat makkelijk te verstellen is tussen het gewenste staand of zittend werken. Wist je dat 20 minuten staand werken al een betere bloedsomloop stimuleert?

  • En wat dacht je van het aanschaffen van een kantoorhond? In de eerste plaats natuurlijk enorm schattig. In de tweede plaats geeft het je ook echt veel meer beweging dan wanneer deze er niet zou zijn. Het vraagt toch aandacht en wilt zo nu en dan eens met je spelen. Of het is té aandoenlijk, waardoor je toch vaker je buikspieren zult gebruiken om je naar beneden te buigen, omdat je het tóch niet kan laten om het zo nu en dan even een aai te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>