5 manieren om te ontspannen tijdens drukke werkdagen

We zijn allemaal behoorlijk druk, toch? Het leven is moeilijk en het lijkt alsof er altijd iets anders aan je to-do lijstje wordt toegevoegd. Maar ontspannen blijven is niet zo moeilijk als het lijkt. In feite zijn de meeste van de volgende methoden ronduit eenvoudig. De volgende keer dat je het gevoel hebt dat stress ervaart, bekijk dan deze lijst met manieren om kalm te blijven.

1. Drink groene thee

Groene thee is een goed drankje wanneer je gewoon wat tijd voor jezelf nodig hebt. Het biedt niet alleen een aangename en kalmerende geur, maar het bevat ook L-Theanine, waarvan bewezen is dat het gevoelens van woede vermindert. In plaats van je vijfde kopje koffie voor de dag, kun je overwegen om wat groene thee te proberen als het hectisch wordt.

2. Geef jezelf een handmassage

Geloof het of niet, gewoon je handen stevig aan elkaar wrijven kan stress verlichten en een gevoel van rust geven. Plaats een duim tussen de duim en vingers van de andere hand en masseer zachtjes het kussen onder je duim. Gebruik voor extra effect lotion met een kalmerende geur zoals lavendel.

3. Ga naar boven en naar buiten

Weten hoe te ontspannen betekent vaak dat je weet wanneer je uit een slechte situatie kunt komen. Als je voelt dat je bloed kookt tot het punt dat je irrationeel gaat werken, moet je absoluut afstand nemen van de stimulus die ervoor zorgt dat je stressniveaus omhoog schieten. Maak buiten een snelle wandeling, verzamel je gedachten en kom terug met een nieuwe mindset.

4. Organiseer

Als je je gestrest voelt, kijk dan eens naar je werkplek en woonruimte. Als het een complete puinhoop is, doe er dan iets aan. Het opruimen van je fysieke omgeving zal je humeur drastisch verbeteren, en je in staat stellen om veel productiever te zijn.

5. Beweeg

Het is nooit de bedoeling geweest dat mensen de hele dag stil zitten. Ga naar de sportschool of maak een wandeling. Je lichaam zal minder gespannen voelen en je zal endorfine vrijmaken die je humeur ook zullen verbeteren. Bovendien, wanneer je beweegt, houdt je je lichaam gezond en fit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>