Welke inktpatronen moet ik kopen?

Ondanks dat het lijkt of inktpatronen steeds goedkoper worden, blijft het toch een belangrijke kostenpost op de rekening van het bedrijf. Dagelijks worden er honderden velletjes a4-papier afgedrukt voor rapporten, presentaties aan klanten en andere documenten. Dit zorgt ervoor dat je veel inkt moet inkopen om de boel draaiende te houden. Kies je dan voor merkcartridges of kies je voor inktpatronen die zogenaamd gereconditioneerd zijn? De verschillen kun je hieronder vinden.

Wat zijn de verschillen tussen de soorten inktpatronen?

  • Merkcartridges zijn volledig nieuwe inktpatronen van de fabrikant van je printer. Je koopt ze meestal bij een leverancier van kantoormateriaal.
  • Gereconditioneerde cartridges zijn gebruikte inktpatronen die in een speciaal centrum worden nagekeken en eventueel worden hersteld. Daarna worden ze gereinigd en opnieuw gevuld.

Hoe kies je de juiste inktpatronen?

De voordelen van merkcartridges zijn natuurlijk dat deze van betere kwaliteit zijn. Het zijn nieuwe inktpatronen die rechtstreeks bij de fabrikant gemaakt zijn en daarna bij je op kantoor geleverd worden. Het nadeel is dan dat deze toch wel erg duur zijn. Je betaalt immers zowel voor de inkt als voor het omhulsel. Dit is niet het geval bij gereconditioneerde cartridges, oftewel hervulbare inktpatronen.

Weeg de voor- en nadelen van de merkpatronen en de hervulde inktpatronen af op basis van je wensen. Vind je de prijs van de merkinktpatronen een belangrijk nadeel? Bedenk dat je al heel wat kunt besparen door de afdrukkwaliteit van een document juist in te stellen. Voor een offerte is de kwaliteit van de print natuurlijk belangrijk, maar is dat ook zo voor een meeting rapport dat je aan je collega’s wilt bezorgen?

Inktpatronen online kopen

Inktpatronen online kopen kun je heel gemakkelijk doen. Je kiest de juiste inkt, rekent af en krijgt de volgende dag een bestelling op kantoor met de juiste inktpatronen. Daarnaast vind je online ook goedkopere inktpatronen dan in de winkel. Als je dus inktpatronen online wilt kopen, kijk dan snel bij verschillende webshops en kies de juiste inkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>