Wat is flexwerken?

Flexwerken wordt steeds populairder. Tegenwoordig vinden veel mensen het belangrijk om zelf hun tijd in te kunnen delen en zo hun werk en privéleven beter te combineren. Daarom bieden veel werkgevers de mogelijkheid om flexibel te werken. Een baan van acht tot vijf is voor hun werknemers dan ook niet meer vanzelfsprekend. Flexwerk houdt in dat je een afgesproken aantal uren per week of per maand werkt. Hoe je die uren indeelt, kun je voor een deel of zelfs volledig zelf bepalen. Veel mensen die flexibel werken, werken gedeeltelijk thuis. Dit kan natuurlijk alleen als de aard van het werk het toelaat. Ook moet je werkplek thuis aan bepaalde eisen voldoen. Met een laptop op schoot op de bank werken wordt door de meeste werkgevers niet toegestaan. Wat is flexwerken nu eigenlijk? We leggen het in dit artikel nader uit.

Is flexwerken iets voor mij?

Voor flexwerken moet je wel de geschikte baan hebben. Sommige functies lenen zich er bij uitstek voor. Ben je bij voorbeeld journalist bij een krant dan kun je prima flexibel werken. Je kunt overdag een interview doen en dat ’s avonds uitwerken. De volgende ochtend kun je dan op je gemak de kinderen naar school brengen en boodschappen doen; je hebt immers de avond daarvoor al gewerkt. Flexibele werktijden worden ook vaak bij de overheid gehanteerd. Beleidsmedewerkers kunnen hun beleidsnota’s ook prima thuis uitwerken en dan kunnen ze er ook voor kiezen om ’s avonds te werken. Uitvoerend werk is vaak minder geschikt voor flexibel werken, hoewel het wel voorkomt dat bijvoorbeeld in de bouw ook op zaterdag aan een project wordt gewerkt. Die extra uren kun je dan later als vrije tijd opnemen. Ook dat is een vorm van flexwerken.

Toestemming voor flexibel werken

Je werkgever hoeft je niet per se toestemming te geven om te flexwerken. De aard van je werkzaamheden moet het toelaten en het moet gebruikelijk zijn bij het bedrijf waar je werkt. Als alle medewerkers op vaste tijden op kantoor zijn en daar hun werk doen, dan is het natuurlijk niet realistisch om te vragen of jij thuis mag werken. Als iedereen vaste werktijden heeft op je werk, dan is de kans klein dat jij een uur eerder kunt beginnen waardoor je ook een uur eerder klaar bent. Maar zoals gezegd: flexibel werken wordt steeds populairder, dus er zijn wel steeds meer bedrijven die het hebben ingevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>