Wanneer is een BHV herhaling verplicht?

BHV herhaling is verplicht zodra de diploma’s van de bedrijfshulpverleners vervallen. Dat gebeurt een jaar nadat ze hun diploma behaald hebben. Daarom moeten ze elk jaar opnieuw op cursus. Als ze dat niet doen, dan hebben ze geen geldig diploma. Het is wettelijk verplicht om altijd BHV’ers met een geldig diploma op de werkvloer te hebben. Als je gecontroleerd wordt en je voldoet niet aan die eis, dan kan je zware boetes tegemoet zien. Om nog maar te zwijgen van de gevolgen van een bedrijfsongeval waarbij geen erkende BHV’ers aanwezig waren. Voorkom dus ellende en vraag elk jaar een herhalingstraining aan voor de hulpverleners binnen de organisatie.

Waarom is een herhalingstraining nodig?

Met een beetje geluk hebben jouw BHV’ers afgelopen jaar niet elk aspect van hun hulpverlening hoeven te gebruiken in je bedrijf. Dan kan het zijn dat hun kennis voor een deel weggezakt is. Om te zorgen dat hun kennis actueel is, wordt een BHV-diploma daarom maar voor een jaar afgegeven. Een andere factor is dat de richtlijnen voor goede hulpverlening nog al eens veranderen, net als het gebruik van veiligheidsapparatuur. Om er zeker van te zijn dat een BHV’er de juiste protocollen volgt en met alle apparatuur en middelen kan omgaan, wordt hij jaarlijks opnieuw geïnformeerd.

Hoe ziet de herhalingstraining eruit?

De herhalingstraining is een verkorte versie van de oorspronkelijke BHV-basistraining. De theorie van veiligheid op de werkvloer wordt opnieuw doorgenomen. Ook krijgen de BHV’ers weer te maken met praktijkoefeningen, waarbij ze een gesimuleerde calamiteit (ongeval, brand, evacuatie) moeten oefenen. Net als bij de basistraining maken de kandidaten op het einde van de cursus een toets, die uit een theoriedeel en een praktijkdeel bestaat. Als ze daarvoor slagen krijgen ze een nieuw diploma, dat weer voor een jaar geldig is. Als je deze training tijdig voor ze aanvraagt, lopen er dus altijd bevoegde bedrijfshulpverleners in je organisatie rond. Wettelijk verplicht, en een goede bescherming tegen bedrijfsrisico’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>