Voordelen van payrolling

PayrollingWat is payrolling?

Met payrolling besteed je het contractbeheer en de verloning van je medewerkers uit. Het payroll bedrijf wordt dan de juridische werkgever en neemt daarmee de risico’s over wat betreft het arbeidsrecht. Denk hierbij aan arbeidsovereenkomsten, salarisadministratie, verzekeringen bij bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid en alle andere administratieve taken. Die lasten vallen dus van je schouders af. Je bent nog wel verantwoordelijk voor het werven, selecteren en begeleiden van je werknemers. Je hebt dus zelf in de hand wie je aanneemt en wie niet, zonder dat je de gehele administratie hoeft te regelen. Je deelt als het ware het werkgeverschap. Ideaal toch?

Payrolling interessant voor jou?

Payrolling is interessant voor iedereen die personeel in dienst heeft. Of je nou een klein bedrijf hebt of een bedrijf met meer dan 50 werknemers. Het verhoogt de flexibiliteit en het beperkt de risico’s.

Voordelen

Payrolling beschikt over veel voordelen voor jou als werkgever.

  • Je loopt geen werkgeversrisico’s. Denk hierbij aan proeftijden, ziekte gevallen, loondoorbetaling en contracten.
  • De kosten van het ziekteverzuim worden overgenomen door het bedrijf dat de payrolling verzorgd.
  • Je weet precies wat de kosten zijn van je personeel. Deze kun je dus meenemen in je eigen berekeningen.
  • Je betaalt een vast bedrag aan het payroll bedrijf en je krijgt om de zoveel tijd een factuur waarin alle kosten worden toegelicht.
  • Je ontvangt geen facturen of brieven, die betrekking hebben op je werknemers, meer van de belastingdienst of het UWV.
  • Je eigen administratie is nog maar gering en het is erg overzichtelijk. Dit zorgt ervoor dat je meteen kunt zien waar je kosten kunt besparen.
  • Flexibel inzetten van je personeel.
  • Je personeel merkt er weinig van.

Daar komt bij dat je medewerkers altijd terug kunnen vallen op een professioneel bedrijf dat ruime ervaring heeft in personeelsdiensten. Mochten ze vragen hebben over de CAO, het pensioen of over het arbeidsrecht, dan kunnen ze terecht bij het payrolling bedrijf. Verder blijven hun arbeidsvoorwaarden en aantal dienstjaren hetzelfde. Je werknemers hebben zelfs de mogelijkheid om wekelijks uitbetaald te worden. Wil jij weten wat payrolling voor jouw bedrijf kan betekenen? Lees hier meer over payrolling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>