Online handtekeningen zijn niet alleen efficiënt maar ook duurzaam

De digitale disruptieve innovaties hebben de afgelopen jaren niet stilgestaan. Whatsapp en Netflix zijn voorbeelden van branche veranderende vernieuwingen. Nu zijn niet alle vernieuwingen zo leven veranderd maar dat wil niet zeggen dat ze niet heel handig kunnen zijn. Er worden dagelijks producten en ideeën verbeterd om zo bedrijfsprocessen te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan de digitale handtekening. Een handtekening is iets waar je serieus mee om moet gaan. Door een digitale handtekening te zetten versnel je een heleboel bedrijfsprocessen. Je hoeft niet meer alles uit te printen, te ondertekenen, op te sturen en weer terug te krijgen en dit hoogstwaarschijnlijk ook nog weer in drievoud. Dit is niet alleen efficiënt. Hierdoor ben je ook nog bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen en een duurzaamheid. Je hoeft niet meer al het papier te printen. Dit zorgt er niet alleen voor dat er minder bomen gekapt hoeven te worden, het zorgt er ook nog is voor dat u geen kilo’s papier meer hoeft te kopen.

Nu vrijwel alles digitaal wordt is het uitprinten van alles ook helemaal overbodig geworden. Wanneer heeft u voor het laatst een offerte of factuur in de brievenbus gevonden met daarop een postzegel? Vrijwel alles gaat via computers en telefoons. Door alles online te ondertekenen houdt je bovendien overzicht. Als alles uitgeprint is moet je het ook allemaal in mappen bewaren, of weer inscannen maar dat zou gekkenwerk zijn. Door online je hand tekening te zetten is het mogelijk om alles lekker in de cloud op te slaan. Zo kan u overal makkelijk bij en dit scheelt weer een heleboel handelingen. Nu werkgevers veel gebruik maken van flexwerkers en werknemers die thuiswerken zorgt dit ervoor dat de communicatie snel en flexibel verloopt. Tegenwoordig kun je alles Digitaal ondertekenen. Stel je toch eens voor dat ieder bedrijf dit zou doen op de wereld. Er blijven duizenden bomen gespaard wat dit bespaart aan papier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>