Kantoor huren: waar moet je op letten?

Zoek je een kantoorruimte voor jouw bedrijf? Als ondernemer is het dan belangrijk om op een aantal belangrijke zaken te letten. Zo zorg je ervoor dat jouw keuzes passen bij jouw ondernemerschap. Doorloop de onderstaande stappen, dan werk je straks prettig vanuit jouw nieuwe kantoor!

Vierkante meters

Overweeg bij het kiezen van de grootte van het kantoor hoeveel ruimte je nu daadwerkelijk nodig hebt. Vragen die je hierbij kunt stellen:

  • Hoeveel mensen werken er binnen jouw bedrijf? (en hebben er dus een werkplek nodig)
  • Heb je behoefte aan een vergaderruimte of meerdere ruimtes?
  • Wil je graag verschillende soorten werkplekken kunnen aanbieden? Denk aan stilteplekken, gezamenlijke plekken etc.
  • Zoek je bijvoorbeeld ook een ontvangstruimte om jouw gasten in te kunnen ontvangen?

Door goed na te gaan wat je nodig hebt, kies je makkelijker de ruimte, inrichting en grootte voor jouw kantoor. Ga in ieder geval niet voor een grote kantoorruimte, omdat je denkt dat dit interessant overkomt voor jouw klanten. Daarmee gooi je overbodig veel geld over de balk.

Locatie

Wat is een belangrijke locatie voor jouw kantoor? Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat je gasten gratis kunnen parkeren? Dan is het handig om niet in een binnenstad of bij een winkelcentrum in de buurt te zitten.

Het kan ook een weloverwogen beslissing zijn bij het huren van een kantoor om op een dominante plek te gaan zitten. Aan een bekende drukke weg in de binnenstad bijvoorbeeld. Je hebt dan meer aandacht en zichtbaarheid, waardoor mensen jouw bedrijf op termijn beter zullen herkennen en zien.

Budget voor kantoor huren

Het is natuurlijk heel belangrijk om goed na te denken hoeveel je nu precies te besteden hebt aan woonlasten. Maak voor jezelf een financieel overzicht en bereken daarin hoeveel je maximaal aan woonlasten kwijt kan. De huurprijs van jouw kantoorruimte moet geen vervelende last gaan worden. Het moet gepaard en in goede harmonie gaan met andere uitgaven waarmee je als ondernemer te maken hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>