Fulfilment bedrijven voor webwinkels

Stel: je hebt een eigen webshop geopend en wil graag spullen gaan verkopen. Je weet meestal niet direct hoeveel spullen je moet bestellen om uit te komen, maar wil klanten ook niet te lang laten wachten. Ook heb je niet altijd de ruimte om alle producten op te slaan. Je kan dan gebruik maken van fulfilment bedrijf.

Fulfilment bedrijf

Fulfilment bedrijven voor webwinkels houden zich bezig met logistieke activiteiten. Zo zullen zij zich niet bezighouden met de marketing of sales, maar alleen met de orderverwerking. Jij beslist wat er ingekocht moet worden, maar ook wat je te koop aanbiedt op de webshop. Het fulfilment bedrijf houdt zich alleen bezig met de orders. Wanneer er een order binnenkomt, zorgt het bedrijf er dus voor dat deze verzonden wordt naar het juiste adres. Zij hebben een warenhuis waar zij producten kunnen opslaan. Op die manier kan jouw product dus altijd op voorraad zijn. Het bedrijf beslist niet of jij het product vooruitbesteld, of dat het product pas besteld wordt wanneer er een koper is. Dit is verder allemaal aan jou.

Werkzaamheden fulfilment bedrijf

De werkzaamheden van het bedrijf starten dus pas wanneer er een order binnenkomt. Het bedrijf zorgt ervoor dat het juiste product uit het magazijn wordt gepakt en het product netjes wordt verpakt. Ook zorgt het bedrijf ervoor dat er een sticker op de verpakking komt met het juiste adres. Vervolgens brengt het fulfilment bedrijf dit naar een bezorger, zodat het pakketje verzonden wordt naar degene die het pakketje verwacht. Zodra dat gebeurd is, houdt het werk voor sommige fulfilment bedrijven op. Anderen bieden nog een extra service aan.

Retouren en andere diensten

Zo kan het zijn dat bepaalde artikelen toch niet bevallen en teruggezonden moeten worden. Soms is het zo dat dit niet door het bedrijf wordt gedaan, maar dat jij dit zelf moet oppikken. Bij andere fulfilment bedrijven handelt het bedrijf dit zelf af. Ook houden zij bij welke producten bijvoorbeeld veel besteld worden en waar dus een extra voorraad van moet komen. Of bieden zij meerdere bezorgers aan zodat elke klant kan kiezen welke bezorgdienst hun product komt afleveren. Qua fulfilment bedrijven zit er dus nog een verschil in de diensten die zij aanbieden. Ook hebben de bedrijven natuurlijk verschillende pakketten waar verschillende prijskaartjes aan vast zitten.

Tot slot

Wanneer je dus beginnend bent met een webshop en niet de nodige ruimte hebt om alle producten op te slaan, is het handig om een fulfilment bedrijf in te schakelen. Zij nemen het logistieke gedeelte van de webshop over, waardoor jij je alleen maar druk hoeft te maken over de marketing en verkoop van het product. De overige taken worden overgenomen door het fulfilmentbedrijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>