Eigenschappen van een goede interim financial

Er is veel meer vraag naar specialisten omtrent finance. Omdat het aanbod relatief schaars is, is voor veel bedrijven een interim financial een goede oplossing. Maar hoe weet je nou of zo een interim financial wel goed genoeg is? We zullen je in dit artikel vertellen over welke eigenschappen een goede interim financial allemaal hoort te beschikken.

Weet waar hij/zij het over heeft

Een goede interim financial moet inhoudelijk sterk zijn. Natuurlijk spreekt dit enigszins voor zich, maar toch wordt het redelijk vaak onderschat. Vraag je dus goed af of je het idee hebt dat de interim weet waar hij/zij het over heeft en laat je niet afbluffen.

Is op zoek naar verbeteringen

Natuurlijk moet de interim gericht zijn op het verbeteren van de organisatie. Dit houdt in dat tijdens het project de juiste vragen worden gesteld en dat er constant bijgesteld wordt op het verbeteren van de bedrijfsvoering.

Is opbouwend kritisch

Het is ook erg belangrijk dat een interim financial kritisch is, maar op een opbouwende manier. Als er feedback wordt gegeven moet dit mensen stimuleren zichzelf te verbeteren in plaats van dat ze er een vervelend gevoel aan over houden.

Is communicatief sterk

Communicatie is zoals altijd de sleutel tot succes. Als een interim financial niet communicatief vaardig is kan hij/zij wel hele goede ideeën hebben, maar als deze niet overgebracht kunnen worden naar de rest van het bedrijf, dan wordt het erg lastig om deze plannen door te voeren. Goed kunnen luisteren en echt de kern van het probleem weten te vatten is hierbij erg belangrijk.

Ben je nog opzoek naar een interim financial neem dan eens een kijkje bij Staan. Zij leveren al jaren succesvol de juist interim financials voor de juiste klus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>