Een flexwerkplek vinden

Ben je ZZP’er en wil je niet alleen vanuit huis werken? Wil je ook graag contact leggen met andere ZZP’ers en gebruik maken van de kennis die jullie onderling kunnen uitwisselen? Er zijn meerdere locaties door heel Nederland waar je gratis, of tegen betaling, gebruik kan maken van de faciliteiten van de flexwerkplekken van de aanbieder. De kwaliteit, beschikbaarheid en de kosten van de verschillende aanbieders variëren onderling sterk.

Verschillende organisaties

Omdat het werken met flexwerkplekken steeds populairder wordt, mede door de explosieve stijging van ZZP’ers in Nederland, ontstaan er steeds meer aanbieders van flexwerkplekken. Een van de grootste en bekendste gratis aanbieders van een flexwerkplek is Seats2Meet. Je reserveert vooraf je werkplek om te voorkomen dat de ruimte te vol wordt. De reservering kost geen geld; ze gaan er immers van uit dat je de andere flexwerkers met je kennis en kunde betaalt. Er zijn locaties van Seats2Meet waar je zelfs gratis kan lunchen. Het aantal gratis plekken is beperkt. Er zijn ook betaalde flexwerkplekken of ruimtes die je kan gebruiken voor vergaderingen. Daarnaast zijn er aardig wat ZZP’ers die bij Starbucks of kleine cafeetjes zitten te werken.

Betaalde flexwerkplekken

Ook in het betaalde segment zijn flink wat aanbieders van een flexwerkplek te vinden. De meeste organisaties vind je in de Randstad en rondom Utrecht. Maar in heel het land krijg je steeds meer mogelijkheden. De grootste is Het Coachhuis, met ongeveer 80 locaties in Nederland. Daar kun je ook spreekkamers en vergaderruimtes huren. Basic kantoor, Regus en Igluu hebben ook verschillende vestigingen in Nederland. Regus werkt zelfs mondiaal. Er zijn verschillende verdienmodellen. Je kan een flexwerkplek huren per uur, per maand, of een jaarabonnement afsluiten. De kosten en de kwaliteit van de flexwerkplekken verschillen enorm. Sommige plekken zijn veel rumoeriger dan andere. Probeer er daarom eerst een aantal uit, voordat je wat vastlegt met een abonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>