Een bedrijfsuitje organiseren

En dan is het weer eens tijd voor een bedrijfsuitje in Breda! Voor de gezelligheid, als dank voor het feit dat het personeel zich zo voor de zaak heeft ingezet de afgelopen tijd, als team building, om de neuzen (weer) in één richting te laten wijzen, of omdat je vindt dat je het gewoon moet regelen. Je gaat met je collega’s erop uit en de bedoeling is dat men met elkaar in een andere omgeving dan ‘de zaak’ omgaat, praat en handelt. Die omgeving moet dan wel zo zijn dat deze inspireert en aanzet tot samenzijn en eventueel met elkaar delen.

Hoe?

Het organiseren van een goed bedrijfsuitje houdt wel het één en ander in. Je kan natuurlijk een vliegtuig en een hotel in London boeken en daar met z’n allen op goed geluk heen gaan en maar hopen dat het leuk wordt, of je kunt een professioneel bureau inschakelen dat alles tot in de puntjes regelt. Een partij die met jou alle zaken vooraf goed doorneemt, zoals: wat verwachten jij en je medewerkers ervan, waar is de beste plek en moet het serieus of juist komisch zijn?

Waar?

Belangrijk is dat je van tevoren eens goed naar de locatie gaat kijken, samen met de organisator die je dan kan rondleiden en uitleggen wat er allemaal gaat gebeuren. Moet het centraal in Nederland plaatsvinden of juist in het zuiden bij Wolfslaar, of wellicht in het noorden vanwege de ligging van het bedrijf? Of wil je eigenlijk liever met het hele bedrijf naar het buitenland?

Wanneer?

Ook de datum is van groot belang. Als bijna al jouw medewerkers zonaanbidders zijn, kun je beter niet in de winterperiode naar Schotland gaan, maar als het voltallige personeel in de zomer met skikleding aan de Franse Riviera staat, wordt je nadien niet meer zo gewaardeerd als chef.

Budget?

Niet geheel te verwaarlozen is natuurlijk het feit hoeveel je wilt uitgeven, wat is je budget? Daar hangt veel van af en niets is zo vervelend als halverwege het feestje blijkt dat het geld op is. Moet het personeel de rest dan betalen? Hoogst gênant en onacceptabel.

Van tevoren dus goed plannen en alles laten regelen door het organisatiebureau. Laat je goed informeren over het bedrijfsuitje en ga eerst de locatie checken met de organisator. Is het wel volgens jouw ideeën? In dit stadium is er nog alles te regelen; als het feestje in volle gang is, wordt dat moeilijker. Het organisatiebureau is er voor jou om alles in goede banen te leiden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>