Dit moet je weten als je een kantoor wil gaan huren

Als je een bedrijf begint of al langer hebt en je bent op zoek naar een kantoorruimte kan het soms lastig zijn om te beslissen welk kantoor goed bij jou en je bedrijf past. Zo is het belangrijk waar het kantoor ligt, of het makkelijk bereikbaar is voor klanten en of dat belangrijk is. Voor een advocaat is het bijvoorbeeld niet handig om ver van de mensen te zitten omdat een advocaat regelmatig bezoek op zijn kantoor zal ontvangen, terwijl het voor andere beroepen juist niet noodzakelijk is om in het centrum van een stad te zitten.

Locatie

Als je een kantoor wil huren waar je niet alles nog zelf hoeft te regelen, is het handig om een kantoor te huren in een kantoorpand waar meerdere bedrijven in zitten. Daar is meestal een receptie aanwezig, er zijn wc’s die worden schoongemaakt en ze hebben vaak vergaderruimtes die je kan gebruiken. Qua locatie is het dus handig om te kijken naar je klanten en hoe je ze wil ontvangen. Wil je veel geld investeren in een duur pand met een goede uitstraling? Of bespaar je hier liever op en investeer je dat geld weer in andere dingen? Wees je van tevoren goed bewust van de prijzen en wat je ervoor terugkrijgt.

Groeimogelijkheden

Als je een kantoor huurt en je denkt dat je bedrijf de komende jaren zal gaan groeien, is het handig om te kijken naar groeimogelijkheden voor het kantoor. Zijn er andere ruimtes die je erbij kan huren? Of is er genoeg ruimte om extra bureaus toe te voegen? Het is zonde als je een huurcontract afsluit en je zit na een paar jaar met te weinig ruimte voor je personeel. Het creëert ook rust voor het personeel als zij weten dat ze langere tijd op dezelfde plek zitten.

Contract

Ben je zelf geen jurist? Laat dan iemand kijken naar het contract. Vooral de bepalingen die afwijken van de standaard wettelijke bepalingen zijn de moeite waard om even nagekeken te worden, je wil immers niet voor verrassingen komen te staan. Zorg dat je weet wat je rechten en plichten zijn en communiceer duidelijk met de verhuurder. Voor meer informatie over ondernemers en trends op dat gebied. Kijk op www.ondernemertrends.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>