De voordelen van het delen van een werkruimte

We leven in een tijdperk waarin banen en bedrijven overal vandaan kunnen worden uitgevoerd. Hoewel 9-tot-5 banen nog steeds bestaan, eisen veel bedrijven niet langer van hun werknemers om hun werk te doen vanuit de kaders van een kantoor. Sterker nog, sommige van de grootste bedrijven ter wereld laten veel van hun werknemers vanuit huis werken.

Toch is voor sommigen van ons thuiswerken niet alles waar het om draait. Oprichters van veel startende bedrijven, vooral in de technische industrie, vertrouwen op samenwerking en face-to-face communicatie met hun collega’s om hun bedrijf operationeel te krijgen. Voor deze ondernemers creëert thuiswerken te veel hindernissen. Maar dat betekent niet dat ze het eens zijn met het idee dat hun werknemers negen uur per dag aan hun bureau moeten worden vastgeketend.

Hun oplossing: gemeenschappelijke werkruimten

Gedeelde kantoren combineren de voordelen van een traditionele kantooromgeving, in termen van socialisatie en samenwerking, met de vrijheid die wordt geboden van het werken vanuit huis.

Een ontmoeting van de geest

Misschien wel het meest gunstige kenmerk van een gedeelde werkruimte is het feit dat zoveel hardwerkende, intelligente en innovatieve mensen onder hetzelfde dak zijn samengebracht. De hoeveelheid kennis en creativiteit die over deze gemeenschappelijke ruimtes wordt verspreid, optimaliseert ieders kansen om dat ‘A-ha!’ moment te bereiken dat kan leiden tot een doorbraak.

Communicatie

Hoewel we een lange weg hebben afgelegd in termen van de mogelijkheden van elektronische communicatie, is er gewoon geen vervanging voor goede ouderwetse face-to-face interactie. Hoewel veel moderne start-ups niet verplichten dat hun werknemers precies negen uur per dag aanwezig zijn, zijn er zeker momenten waarop vergaderingen worden georganiseerd waarbij het hele team aanwezig moet zijn. Het hebben van een fysieke ruimte om deze vergaderingen te houden is belangrijk voor het succes van een bedrijf.

Verbreekt de monotonie

Velen van ons willen graag elke dag thuis kunnen werken. Maar wanneer onze wens daadwerkelijk krijgen, beseffen we iets waar we nog nooit eerder aan gedacht hebben: het kan saai zijn. Je kunt je “geïsoleerd” voelen, als alles online gaat.

Samenwerking

Omdat meerdere bedrijven tegelijkertijd aan verschillende projecten in een gedeelde ruimte werken, is het potentieel voor samenwerking enorm. Gemeenschappelijke werkplekken kunnen behoorlijk waardevol zijn voor samenwerking, het genereren van ideeën en bedrijfsintegraties. Gemeenschappelijke werkruimtes zijn daarnaast geweldig om nieuwe mensen te ontmoeten, nieuwe ideeën uit te wisselen en technische uitdagingen aan te pakken.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>