De voordelen van een zit-sta bureau

Zitten is het nieuwe roken wordt vaak gezegd. Voor mensen met een kantoorbaan slaat dit natuurlijk in als een bom, op je werk zit je immers de hele dag. Dit kan echter verleden tijd zijn met een zit-sta bureau! Zo kun je gedurende je werkdag de juiste balans vinden tussen het zitten en staan. En daar zitten heel wat voordelen aan!

Het voorkomt rugklachten

Staan is sowieso veel beter voor je rug dan zitten. De wervels in je onderrug zijn veel evenwichtiger verdeeld als je staat dan wanneer je zit. Dit is ook waarom mensen met rugklachten vaak liever staan dan zitten. Om die rugklachten te voorkomen, is het dus juist zaak om vaker te staan. Laat dat nou net heel goed kunnen met een zit-sta bureau.

Extra beweging tijdens het werk

Als je staat, ligt de drempel om even te bewegen veel lager dan wanneer je zit. Met een zit-sta bureau sta je dus vaak aan je bureau en is het dus ook makkelijker om even je beweegmomentje te pakken op het werk. Lekker bezig!

Je werkt productiever

Het is bewezen dat de productiviteit stijgt als je staand werkt! Als je zit wordt je namelijk luier, ook in je werkhouding. Staan houdt je scherp, omdat het ervoor zorgt dat de hersenen actiever worden. Ook is staand vergaderen bevorderlijk voor de efficiëntie van de vergadering. Je boekt namelijk 25% tijdswinst met staand vergaderen ten opzichte van zittend vergaderen! Eerder weg uit die saaie wekelijkse meeting dus…

Het is dus zeker geen verkeerde beslissing om te investeren in een zit-sta bureau! Je productiviteit en gezondheid gaan er op vooruit. Straks als je bejaard bent, kun je nog lang genoeg zitten. Geniet van je gezondheid zolang het nog kan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>